geurkaarsen bij plezant

De lekkerste en beste geurkaarsen vind je bij Plezant. Met een ruim assortiment aan de beste geurkaarsen zul je heerlijke avondjes op de bank een stuk sfeervoller maken!

Geurkaarsen

Inhoudsopgave

Wat zijn geurkaarsen?

De leukste en makkelijkste manier om het gezellig en geurig te maken in huis is met geurkaarsen. Iedereen heeft geurkaarsen in huis, want er is niets meer sfeervoller van het branden van een geurkaars.

Geurkaarsen hebben niet altijd bestaan. Kaarsen hadden vroeger een veel belangrijkere taak, namelijk het was de enige lichtbron die beschikbaar waren. Met het verschijnen van geurkaarsen is die functie van verlichten een beetje komen te vervallen. De geurkaars is nu meer een woonaccessoire met een heerlijke functie van parfumeren. Een geurkaars is geschikt voor elke gelegenheid en past in elk interieur.

Maar wat is een geurkaars eigenlijk? Heel simpel, geurkaarsen zijn dus niets anders dan kaarsen gemaakt met geurige oliën vermengd met de was, zoals soja was of koolzaad was. Hierdoor krijg je bij het branden van deze kaars een aangename geur. Met geurkaarsen verhoog je de sfeer in huis. Er zijn weinig andere parfumverspreiders die zo sfeervol zijn als de geurkaars.

Er zijn veel verschillende manieren om een geurkaars te maken. De kwaliteit van de kaars wordt bepaald door de kwaliteit van de was. Hoe hoger het gehalte paraffine is ten opzichte van een soja- of bijvoorbeeld koolzaad was is, hoe slechter de kaars is. Bij een slecht gemaakte kaars is er nog wel een kans dat deze lekker zal ruiken. Pas bij het branden van de geurkaars zal er misschien helemaal geen geur vrijkomen. Dit soort geurkaarsen zijn een een verspilling van geld, want het brengt je geen enkel plezier. Met een beetje kennis kan je kwaliteitskaarsen herkennen en dit soort teleurstellingen voorkomen..

Hoe werken geurkaarsen?

Geurkaarsen geven hun geur af, ook als ze nog niet zijn aangestoken. Dit wordt het ‘cold throw’-effect genoemd, maar ze geven uiteraard de meeste geur af als ze zijn aangestoken en door het branden van de lont. De was wordt verwarmd / opgebrand, waardoor de geur in de was vrij komt. Het verbrandingsproces is hetzelfde voor niet geparfumeerde kaarsen, alleen het effect is anders.

Wanneer je de lont dus aansteekt, smelt de was door de hitte van de vlam. Door de aanwezige geurmoleculen zal de kaars het aroma afgeven. Hoe langer je de kaars brandt, hoe meer de was smelt en hoe sterker de geur wordt. Al zijn er wel een paar spelregels als het gaat om het branden van geurkaarsen.

De grotere kaarsen hebben een groter oppervlak, waardoor deze meer geur af zullen geven. Wil je geur hebben in een grotere kamer, dan is het aan te raden om grotere kaarsen te kopen. De stelregel is hoe groter het oppervlakte met was is, hoe meer geur de kaars afgeeft.

 

Geurkaarsen Cereria Molla

De beste geurkaarsen

Wat zijn de beste geurkaarsen? Er zijn veel goede tot zeer goede geurkaarsen, maar waarschijnlijk wel meer slechte tot zeer slechte geurkaarsen. Gelukkig zijn de betere kaarsen wel van de slechte te onderscheiden.

Belangrijk is dat de prijs een belangrijke factor is. Ga je voor goedkoop dan heb je niet de beste kaarsen om te branden, heel simpel. Ga je voor de beste kaarsen dan betaal je daar wel een hogere prijs voor. Waar dat door komt? Een goede kaars herken je aan een aantal kenmerken, denk bijvoorbeeld aan het aantal branduren. Naast de branduren, merk je het aan de geuren zelf en bij het branden aan het gemak dat de kaars brandt. Brandt de kaars gelijkmatig op of graaft ie zich in, daar zit veel verschil in.

De prijs is niet altijd de doorslaggevende factor, maar in heel veel gevallen wel het eerste en belangrijkste kenmerk.  Uiteindelijk moet je wat merken met geurkaarsen gaan ervaren om de beste geurkaars te vinden. Met onderstaande merken heb je en paar goede voorbeelden van hoe de beste geurkaars hoort te zijn.

De kaarsen van WoodWick zijn gemaakt van een mix van soja en paraffinewas, die zorgt voor een schonere en rookvrije verbranding. Het kenmerkende van WoodWick kaarsen is de houten lont, die knettert tijdens het branden. De slogan van Woodwick is dan ook Crackles as it Burns. De houten lont dat een rustgevend knetterend geluid geeft, dat niet alleen hoorbaar is, maar ook zorgt voor een dansende vlam.

Yankee Candle brengt een scala aan geurende artikelen op de markt, waaronder geurkaarsen in verschillende geuren en maten. Yankee Candle maakt geurkaarsen die over de hele wereld bekend zijn en dat doen ze al meer dan 50 jaar. De Yankee Candle geurkaars is herkenbaar aan de jar vorm met de glazen deksel.

Een Spaanse fabrikant van aromatische kaarsen en op maat gemaakt sinds 1899 Gebaseerd op een honderdjarige proces die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Een traditie die levendiger is dan ooit en zorgt voor een voortreffelijke productie en onovertroffen kwaliteit.
De geurkaarsen van Cereria Molla zijn handgemaakt en uniek in geur en in kwaliteit.

Plezant
Nieuwstraat 27
5111 CV Baarle-Nassau

www.plezantbaarle.nl