Lelo is een merk dat bekend staat om zijn mooie, luxe uitziende toys. Een Lelo toy ziet er eigenlijk altijd mooi en duur uit, het speeltje zelf, maar ook de verpakking. En daar betaal je dan ook voor. Sommige Lelo speeltjes zijn helemaal fantastisch, andere vind zijn vooral erg duur. Het verschilt dus nogal per soort.

Wist je dat Lelo ook luchtdrukvibrators maakt? In het programma zitten bijvoorbeeld de Lelo Sona, de Sila en de Enigma. Deze maken gebruik van Lelo Air Play, sonic waves, oftewel geluidsgolven.

Lelo air play
Womanizer maakt ook luchtdrukvibrators

Geen Womanizer.

Nu denk je misschien dat de Lelo Sona net zo’n sextoy is als de Womanizer en dus op luchtdruk werkt. Maar Lelo gebruikt geluidsgolven, dat is dus weer iets nieuws. Lelo spreekt zelf van geluidsgolven met vibraties, om het verschil uit te leggen. Dat is niet te vergelijken met een gewone vibrator die vibreert, dat is vrij logisch. Best leuk om te zien in zo’n promotiefilmpje, maar het wordt pas echt interessant in vergelijking met luchtdruktoys.

clitoris diagram

Lelo zegt dat een normale vibrator alleen het buitenste gedeelte van de clitoris stimuleert. Maar de clitoris is veel meer dan alleen het kleine knopje wat je ziet, inwendig loopt de clitoris nog veel verder door. De geluidsgolven van de Lelo Air Play dringen door tot diep in je lichaam, waardoor niet alleen het zichtbare gedeelte van je clitoris, maar ook het gedeelte wat zich in je lichaam verbergt gestimuleerd wordt. Daardoor krijg je een hoogtepunt dat diep vanbinnen uit komt.

Test Lelo Sona.

De Lelo Sona zit in een mooie luxe zwarte doos. Hij is er in lichte en donker roze en in zwart. De Sona is gemaakt van siliconen. Lelo gebruikt erg fijne siliconen en dit trekt ook geen stof aan. De Sona is oplaadbaar met een USB oplaadkabeltje.

Je bedient de Sona met drie knopjes, er is een + knopje voor harder, een – knopje voor zachter en een knopje waarmee je door de patronen scrolt. De bediening is simpel en werkt prima. De intensiteit van de standen gaat van zacht tot wel heel heftig. Bij Womanizer is het zo dat het tuutje eerst zachtjes vacuüm zuigt voordat je het voelt, maar dat is hier niet het geval. Je kan dit speeltje ook boven je clitoris laten zweven en dan nog word je gestimuleerd.

Wat opvalt is de heftigheid van de Sona. Het zachtste standje is echt al enorm intens. De hardere standjes zijn voor veel mensen te veel denken we. Het gevoel lijkt wel op dat van de luchtdruktoys, alleen voelt dit echt dieper, zoals vibraties ook diep kunnen zijn. Je clitoris wordt gestimuleerd (en hoe) terwijl ze niet aangeraakt wordt. Je voelt de heerlijke stimulatie, maar zonder dat er echt iets tegenaan zit. En dat is echt wel even wennen in het begin. Maar vooral ook super intens. Dit kun je je pas voorstellen als je het een keer geprobeerd hebt.

Vibratie patronen Lelo Sona

We waren echt onder de indruk van de patronen. Niet iedereen is fan van vibratiepatronen, maar deze zijn echt geweldig. Echt, geniaal gewoon. Stimulatie to the max. Wat een hemelse ervaring. Wij zijn er fan van.

De stimulatie van de geluidsgolven is echt heel lekker. Super intens, heel diep en heel gericht. Als de zachtere standjes van de Sona nog iets zachter geweest waren, was het helemaal ideaal geweest.

Sona Cruise

Er is ook nog een andere versie van dit speeltje, de Sona Cruise. Deze variant is uitgevoerd met Cruise Control technologie; zodra de vibrator contact maakt met de huid, zullen de vibraties direct in kracht toenemen en dit zorgt zo voor een heerlijke climax.