Je hebt er misschien van gedroomd om je auto met de hand te poetsen. Maar als je het ooit hebt geprobeerd, is het waarschijnlijk een nachtmerrie geweest. Je blijft waarschijnlijk achter met veel meer swirls dan waarmee je begon, en je hebt misschien zelfs wat krassen toegevoegd.

Als je op zoek bent naar een veel betere oplossing, overweeg dan de aanschaf van een polijstmachine! Een polijstmachine van goede kwaliteit kan het verschil maken tussen wat een onmogelijke taak lijkt en iets dat slechts een paar minuten duurt. Als je niet weet waar je moet beginnen, hebben we je gedekt!

Elite Carcare verkoopt allerlei soorten autopoetsmachines van merken als Makita, Flex en Liquid Elements. En als je er nog geen hebt, maar toch meteen aan de slag wilt? Bekijk dan de polijstmachinesets. Deze worden geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen!

Polijstmachine kopen auto | elitecarcare

Wat is de beste polijstmachine van 2023?

Vroeger waren we nog me de hand aan het poetsen om zo een mooie glans te krijgen. Tegenwoordig zijn autobuffers en polijstmachines verkrijgbaar tegen zeer redelijke prijzen Deze zorgen al het harde werk voor je doen met veel minder inspanning en in slechts een fractie van de tijd.

Of je nu diepe krassen uit de lak van je wilt verwijderen, of gewoon de lak van uw auto wilt opfleuren en laten glanzen, met de beste polijstmachines van 2023 kan dit.

Inhoudsopgave

Wat is een auto polijstmachine precies?

Een polijstmachine is een apparaat dat wordt gebruikt om poetsmiddel of wax op de lak van de auto te brengen. Het doel is om een glans te geven die uiterst moeilijk handmatig te krijgen zou zijn met slechts een pad en een doek. De termen poetsen en polijsten worden soms door elkaar gebruikt als het gaat om deze elektrische gereedschappen, maar vaak wordt hetzelfde bedoeld. 

Een polijstmachine kan naast het aanbrengen van een wax ook krassen uit de lak schuren door 3 aspecten die het met zich mee brengt. Namelijk wrijving, warmte en beweging. Door een polijstpad op de polijstmachine te doen en de polijsten met een polijstmiddel kun je lakdefecten corrigeren.

Hoe moet je een polijstmachine gebruiken?

Het belangrijkste voor elke beginner om te weten of ze een polijstmachine willen gebruiken om een ​​auto te polijsten, is om de druk licht te houden en de machine het werk voor je te laten doen.

Een van de beste manieren om de gewenste afwerking te krijgen, is ervoor te zorgen dat je de juiste pad voor de taak gebruikt. Sommige pads zijn ontworpen om diepe krassen en imperfecties te verwijderen, zonder swirls achter te laten, en andere zijn gemaakt om verf te polijsten en wax, sealants en glaze aan te brengen voor bescherming en glans.

Als de machine een variabele of instelbare snelheid heeft, begin dan langzaam voordat je de snelheid verhoogt om ervoor te zorgen dat je niet door de lak van de auto gaat.

Hoewel sommige professionals of doorgewinterde autopoetsers ervoor kunnen kiezen om deze polijstmachines op autoruiten te gebruiken om krassen te verwijderen, is het polijsten van autoruiten en glas in het algemeen een heel ander spel, waarvoor speciale pads nodig zijn, en kan het beste aan een professional worden overgelaten. 

Polijsten auto

Wat voor soort polijstmachine moet ik kiezen?

Er zijn verschillende overwegingen die je moet maken bij de keuze van een polijstmachine. Zo zijn er verschillende soorten:

  • Roterende polijstmachine; Dit is het oudste soort polijstmachine en lijkt op een schuurmachine of haakse slijper. De kop draait rond met een pad en zorgt zo voor wrijving op de lak. 
  • Excentrische polijstmachine; Dit is momenteel de populairste soort machine. Deze polijstmachine combineert een draaiende beweging met een zijwaartse beweging.
  • Dual Action polijstmachine; is een ander woord voor excentrische of oscillerende polijstmachine.
  • Geforceerde- tandwielaangedreven polijstmachine; Dit is de krachtigere broer van de dual action machine. Waar de dual action machine een zijwaartse beweging krijgt door een vrijlopend asje, heeft dit type machine een tandwiel die voor de geforceerde zijwaartse beweging zorgt. Zo heb je constant veel meer vermogen tot je beschikking.
  • Mini polijstmachine; is een ideale aanvulling. Hiermee kun je moeilijk bereikbare plekken polijsten zoals deurgrepen en bumpers.
  • Accu polijstmachine; zijn polijstmachines op accu. Dit kunnen verschillende types zijn.
  • Verticale polijstmachine; zijn polijstmachines die werken als een boormachine en er ook zo uit zien. Dit werkt fijn op de zijpanelen en deuren.

Naast de keuze voor het soort polijstmachine is ook de prijsklasse nog belangrijk.

De beste keuze voor polijstmachines in 2023

Onze onderstaande lijst bevat de beste polijstmachines voor beginners en professionals.

1. De PO6000c Makita polijstmachine

We hadden hier ook voor de Makita DPO600 accu polijstmachine kunnen kiezen. Maar we kiezen voor de PO6000c op netstroom. Deze polijstmachine biedt 2 keuzes. Een geforceerde rotatie voor het verwijderen van krassen en excentrische modus het afwerken. Je combineert hierdoor kracht en finesse. Eigenlijk heb je 2 top machines in 1. Zowel voor de professional als veeleisende hobbyist de beste keuze. 

1. De T3000 Liquid Elements polijstmachine

De verbeterde versie van de Liquid Elements T3000 met verbeterde elektronica en ergonomie. De nieuw ontwikkelde elektronische stabilisator geeft deze machine meer koppel en polijstprestaties. In tegenstelling tot zijn voorgangers heeft deze machine een beter vermogen bij hogere snelheden. Liquid Elements T3000 V3 vermindert de kans op lakschade (zoals bij roterende polijstmachines) waardoor het een machine is die ook geschikt is voor zowel beginners als professionals. De T3000v3 heeft 6 snelheidsniveaus, ideaal voor elke toepassing, of het nu gaat om afwerking of het verwijderen van krassen. Qua prijs ligt deze ook een stuk lager dan een Rupes, Flex of Makita, waardoor hij voor iedereen geschikt is.

3. De Flex PE 150 roterende polijstmachine

Met de Flex PE 150 roterende accu polijstmachine ben je verzekerd van een krachtig top apparaat. Echter door zijn prijs en het feit dat het een roterende machine is, is hij niet voor beginners. Heb je meer ervaring en wil je je werk naar een hoger niveau tillen? Dan is de Flex zeker een winnaar.

De beste mini polijstmachine

De nieuwe Liquid Elements A800 biedt 2 mini polijstmachines voor de prijs van 1. Een rechte en haakse variant. Speciaal voor alle kleine hoekjes en naadjes! 

polijstmachine aanbieding
Liquid Elements polijstmachine

Polijsten voor minder dan €100-

Budgettopper! Goedkope polijstmachine kopen

Even oefenen zonder de portemonnee leeg te trekken? Met de Liquid Elements T2000 heb je een excentrische polijstmachine van onder de 100 euro. Prima voor de hobbyist en de beginner om het polijsten te ervaren.

Polijstmachines shop je bij Elitecarcare

Ga naar de homepage